Locul liceului în învățământul județean și național
Rezultatele deosebite obținute de Liceul Tehnologic „Mediensis” Mediaș – au atras după ele recunoașterea de către forurile superioare a locului şi rolului determinant al școlii noastre în cadrul învățământului județean și național de profil.
Liceul a fost declarat școală de protocol a Ministerului Industriei Ușoare fiind destinat vizitelor oficiale și schimburilor de experiență. În consecință, școala a primit vizitele unor delegații oficiale din fosta Republică Federală Germană, Japonia și China.
În anul 1984, o inspecție specială a Ministerului Învățământului a declarat liceul drept cea mai bună școală din județ.
La fazele naționale ale concursurilor pe meserii, elevii, atât cei de la forma profesională cât şi cei de la forma liceală au obținut numeroase premii. Spre exemplu, în anul 1994 la sculptura pe sticlă, elevele claselor a XII-a și a XI-a pregătite de prof. ing. Monica Fara au obținut premiile I, II, III. Câștigătoarele au fost recompensate cu vizite în SUA și Franța.
După anul 1995 o atenție importantă a fost acordată activității științifice, respectiv organizării de simpozioane şi sesiuni de comunicări științifice în domeniul istoriei şi ştiinţelor socio-umane.
În 1999, în luna iunie găzduieşte Jocurile internaţionale ale elevilor, acţiune sportivă de mare amploare la nivelul comunităţii.
Realizările în domeniul – studii şi articole – ale cadrelor didactice, elevilor şi colaboratorilor externi au fost publicate. Liceul Tehnologic „Mediensis” a editat doua volume – Istorie şi Geografie, Colaborări (în colaborare cu școala nr. 129 din Bucureşti), în 2000 şi Istorie şi Societate în 2001. Coordonatorii volumelor, titularii catedrelor de istorie, prof. dr. Vasile Mărculeţ şi ştiinţe socio-umane, prof. dr. Dan Sima – au primit Diploma de Merit a Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu şi Diploma de Onoare a Primăriei Municipiului Mediaş.
Pentru mai multe informații referitoare la publicații, consultați pagina dedicată acestora.
Participarea în 2003/2004 a şcolii noastre la concursul “Şcoala europeană” cu un proiect pe această temă care a conţinut o sinteză a tuturor activităţilor desfăşurate în cadrul proiectului European Comenius 2001/2004 cu tema “Cum arata o şcoală europeană?”. S-a efectuat în acesta perioadă un studiu comparativ pe teme care vizează atât infrastructura şcolii, modalităţile de organizare administrativă/managerială, programele şcolare comparate pe arii curriculare, implicarea comunităţii locale şi a comitetelor de părinţi, acţiunile educative ale şcolii precum şi chestionare date elevilor implicaţi în proiect (25% din populaţia şcolară a şcolii) despre impactul sistemului educativ asupra dezvoltării lor ulterioare şi încadrării pe piaţa muncii.
Acordarea diplomei din partea M.E.C. şi titulaturii de Şcoala Europeană în anul şcolar 2003/2004.
Acordarea Premiului de excelenţă din partea M.E.C.I., echipei manageriale şi întregului colectiv al Grupului Şcolar de Industrie Uşoară Mediaş, pentru rigoarea şi eleganţa organizării olimpiadelor şi concursurilor profesionale – domeniile: “Textil” şi “Estetica şi igiena corpului omenesc” – 13-17 aprilie 2009.
Începând cu anul şcolar 2009-2010, liceul şi-a schimbat denumirea din “Grup Şcolar de Industrie Uşoară Mediaş” în “Colegiul Tehnic Mediensis Mediaş”, schimbarea numelui constituind recunoaşterea muncii depuse şi rezultatelor deosebite obţinute în ultimii ani. Începând cu anul şcolar 2023-2024, liceul şi-a schimbat din nou denumirea din “Colegiul Tehnic Mediensis Mediaş” în Liceul Tehnologic „Mediensis” Mediaș.
Proiectele eTwinning „No water, no future” – 2022 și The Harmony of Nature (în desfășurare) au adus o nouă recunoaștere – la nivel internațional – a școlii noastre. Astfel, ca urmare a numărului generos de activități desfășurate și a succesului acestora, profesorii implicați dir. prof. Ana-Cristina Bocioancă, prof. Delia Cacovean și prof. Delia Crișan au solicitat și primit „Certificatul Național de Calitate” pentru aceste proiecte.
Primirea acestor certificate a dus la îndeplinirea condițiilor necesare pentru obținerea titulaturii de „Școală eTwinning” – eTwinning School Label 2023-2024.
Datorită coordonării eficiente și a colaborării deosebit de bune cu colegii turci, proiectului i s-a acordat și „Certificatul European de Calitate” – European Quality Label.
Felicitări tuturor celor implicați!
Pentru rezultate școlare obținute în ultima perioadă consultați secțiunea „Rezultate școlare” iar pentru rezultatele obținute la diferite manifestări sportive consultați secțiunea „Rezultate sportive”.