Ia startul în antreprenoriat
Ne aflăm la finalul celei de a VIII-a ediții a concursului școlar „Ia startul în antreprenoriat”, poziția 12 în calendarul compleților școlare județene. Găsim oportună inițierea în rândul elevilor a acestui proiect care are menirea de a dezvolta atitudinile și abilitățile în ceea ce privește comportamentul antreprenorial de succes și de a-i familiariza cu unele cunoștințe specifice mediului economic și financiar. Totodată este o pledoarie care încearcă să demonstreze faptul că curajul alegerii unei cariere independente aduce nu doar șansa dezvoltării personale, ci și a economiei locale.
Concursul este structurat în patru secțiuni, una dedicată eseurilor în care elevii trebuie să găsească argumente pentru o carieră în antreprenoriat și să comenteze o tema specifică domeniului. La această ediție a fost propusă tema „Alege o activitate care îți place și nu vei fi nevoit să muncești nicio zi.” – Confucius. Secțiunea 2 presupune elaborarea unei prezentări PowerPoint a unei firme/a unei afaceri, care să răspundă unor cerințe prestabilite. Secțiunea 3 este dedicată reclamelor, elevii având de realizat o promovare în imagini a unui produs/serviciu. Secțiunea 4 este destinată elevilor care pot realiza un produs hand-made și doresc să fie comercializat on line. Echipa de organizare a concursului a fost alcătuită din Corina Tănasă – Secțiunea 1, Melania Oancea – Secțiunea 2, Delia Crișan – Secțiunea 3 și Alina Rusu – Secțiunea 4.
Anul acesta concursul s-a bucurat de o largă participare: 220 de elevi din 16 unități școlare din județul Sibiu. Mulțumim pentru interesul acordat, felicităm premianții și îi așteptăm la o noua ediție a concursului.
Mai multe despre acest concurs…
“Hour of Code” – la Liceul Tehnologic „Mediensis” Mediaș
“Hour of Code” – Ora de programare – este o mișcare globală care a implicat, an de an, elevi din diferite țări, inclusiv din România. Având ca motto: „O oră de programare pentru fiecare elev”, activitățile dedicate acestei mișcări se desfășoară de obicei în luna decembrie. Deși programarea nu face parte din programa studiată de către elevii care învață în liceul nostru – aceștia s-au adaptat rapid la cerințele programării cu ajutorul blocurilor și au parcurs mai multe tutoriale din cele propuse de organizatorii evenimentului.
Anul acesta, elevii claselor a IX-a B, a IX-a C și a IX-a D au avut ocazia, pentru câteva ore, să ia contact cu programarea prin intermediul materialelor puse la dispoziție de site-ul https://hourofcode.com/ro/learn.
„Cum să îți găsești echilibrul între timpul offline și cel pe ecrane”
În prima jumătate a lunii decembrie, prof. Delia Crișan a susținut mai multe activități în cadrul inițiativei educaționale dedicate gestionării timpului online excesiv denumită „Cum să îți găsești echilibrul între timpul offline și cel pe ecrane”, din cadrul proiectului Ora de Net, coordonat la nivel național de Organizația Salvați Copiii.
Au participat la aceste activități elevi din clasele a IX-a B, a IX-a C, a X-a AB și a X-a C.
În timpul acestor ore dedicate campaniei, s-au utilizat materiale diferite – video și puzzle – puse la dispoziție în pachetul de resurse al campaniei.
-
Temele abordate au fost:
- Cât timp petrecem zilnic online?
- Care sunt cele mai des utilizate aplicații/rețele de socializare pe care le urmărim online?
- Ce efecte are un timp îndelungat petrecut online asupra noastră? Analiza puzzle-ului pus la dispoziție în pachetul de resurse
- Vizionarea materialului video din pachetul de resurse al campaniei (https://youtu.be/XtEDt9guuAw)
- Cum limităm timpul petrecut online – soluții posibile. Discuții libere pe această temă. Concluzii.
Detalii din timpul acestor activități au fost incluse în raportul înscris pe platforma de comunicare cu voluntarii dezvoltată în cadrul proiectului Ora de Net.
Acțiunea de voluntariat „Îmi pasă de tine!”
Articol în pregătire…
Acțiunea de voluntariat „Dăruind, vei dobândi!”
Articol în pregătire…