Concursul Județean „Tradiție, Sănătate, Frumusețe”
prof. consilier educativ Alina Veronica Rusu
În perioada februarie – martie 2024, s-a desfășurat prima ediție a Concursului Județean „Tradiție, sănătate, frumusețe”. Proiectul își propune să dezvolte capacitatea elevilor de a percepe și înțelege corect frumosul din realitate, formarea conștiinței estetice, a gustului și simțului estetic, înțelegerea necesității și oferirea posibilității de a participa la crearea frumosului în viața lor.
Proiectul are și o componentă ce vizează dezvoltarea unor capacități din domeniul antreprenoriatului și care-și propune familiarizarea elevilor cu conceptul de „product management” prin parcurgerea pașilor necesari elaborării unui produs – analiza unor produse existente, alegerea designului, a formei ambalajului, a siglei, etc.
În cele din urmă, componenta de tradiție este dată de utilizarea plantelor medicinale în industria cosmeticii, având în vedere că, cosmeticele naturale sau bio au luat amploare în perioada recentă și în România, dezvoltându-se într-un ritm fulminant. Elaborarea proiectului și coordonarea diferitelor lui secțiuni a apartinut următoarelor cadre didactice din școala noastră director prof. Ana-Cristina Bocioancă, prof. Corina Tănase, prof. Delia Boca, prof. Delia Cacovean, prof. Delia Crişan, prof. Ildiko Nagy și prof. consilier educativ Alina Veronica Rusu.
La această primă ediție a proiectului au participat 155 de elevi din 10 școli din județ împreună cu profesorii coordonatori.
Pentru mai multe informații. consultați pagina dedicată acestui proiect.
IEDM Creative Incubator
prof. consilier educativ Alina Veronica Rusu
Facultatea de Inginerie din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu au organizat un atelier prin care s-a dorit sensibilizarea și educarea în domeniul afacerilor, stimularea creativității și inovației, promovarea spiritului antreprenorial, încurajarea colaborării și lucrului în echipă.
D-na profesor Mihaela Laura Bratu, împreună cu doi studenți au fost la noi la școala unde au pus la încercare creativitatea și priceperea elevilor noștri în domeniul antreprenorial. Elevii au confecționat cu ajutorul pieselor Lego ideea lor de afacere și totodată li s-au prezentat oportunitățile vieții de student.
Balul Generațiilor
Ziua Mondială a Teatrului sărbătorită pe scena de la Gong!
prof. Anca Konya
În 25 martie 2024, elevi ai Liceului Tehnologic „Mediensis” Mediaș, din clasele a IX-a C și a XI-a D, însoțiți de către profesorii diriginți, au fost invitați de către Fundația Open Fields Cluj-Napoca în parteneriat cu Teatrul pentru Copii și Tineret„Gong” Sibiu, la vizionarea în premieră absolută a spectacolului „Examen”. Noua producție a teatrului sibian propune spectatorilor de toate vârstele o incursiune în viața elevilor, pentru a scoate în evidență problemele personale și relațiile tensionate care pot apărea în cadrul școlii.
Axându-se pe tema bullying-ului, cu scopul de a explora cauzele care pot duce la abandonul școlar, spectacolul aduce în fața publicului o suită de povești inspirate din realitate. De la violența în familie care se răsfrânge în relațiile interpersonale ale unor liceeni, la probleme legate de traficul de droguri și până la detalii care surprind modul în care lipsa de sinceritate afectează nu doar relațiile cu ceilalți, ci și stima de sine, noua producție a Teatrului „Gong” pune într-o lumină sinceră și crudă dilemele tinerei generații.
Spectacolul „Examen” este o experiență necesară, dedicată deopotrivă elevilor, liceenilor, părinților și profesorilor. Acesta a fost realizat în cadrul proiectului „Prin educație spre locuri de muncă decente”, finanțat de Fundația HEKS/EPER România, cu participarea Fundației Open Fields – partener în implementarea proiectului.